منتديات كلية الاقتصاد المنزلي
مكرونه بالباشميل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا مكرونه بالباشميل 829894
إدارة
المنتدي مكرونه بالباشميل 103798
منتديات كلية الاقتصاد المنزلي
مكرونه بالباشميل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا مكرونه بالباشميل 829894
إدارة
المنتدي مكرونه بالباشميل 103798
منتديات كلية الاقتصاد المنزلي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات كلية الاقتصاد المنزلي جامعة المنوفية
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مكرونه بالباشميل

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالإثنين فبراير 09, 2009 11:15 pm

مكرونه بالباشميل
يلا دي اكله مصريه وانا شخصيا بحبها جدا وماما بتعملهالي علي طول وهي المكرونه بالباشميل

المقادير:

*كيس معكرونة.
*½ كيلو لحم مفروم.
*2 بصلة مفروم.
*ملح و فلفل و كمون.
*3 ملاعق دقيق.
*2 ملعقة سمن.
*½ لتر حليب سائل.
*$ة.
*فلفل أ$ حسب الرغبة.


___طريقة التحضير:

طريقة تحضير اللحم المفروم:
1- تقدح ملعقة سمن على النار ويضاف إليها البصل المفروم ونستمر في التقليب حتى يصبح لونه ذهبي.
2- نضيف إلى البصل اللحم المفروم وملعقة فلفل أ$ وملعقة ملح وملعقة كمون وتخلط جيداً حتى تنضج ثم تبعد عن النار.


طريقة تحضير المعكرونة:
1- تغلى المعكرونة على النار في الماء المملح حتى تنضج.
2- تبعد المعكرونة عن النار وتصفى في مصفاة وتترك جانباً.


طريقة تحضير الصلصة ال$اء:
1- تقدح ملعقة سمن على النار ويضاف إليها 3 ملاعق دقيق ويقلب جيداً حتى يصفر لونه ثم يبعد عن النار.
2- يضاف الحليب إلى الدقيق ويمزج جيداً ثم يوضع على النار مرة أخرى حتى يصبح ذو قوام سميك.
3- نضيف الملح والفلفل الأ$ حسب الرغبة.
4- نبعد المزيج من على النار ونضيف ال$ة المخفوقة ونخفق المزيج حتى يتجانس القوام.


طريقة تحضير المعكرونة بالباشميل:
1- توضع ملعقة من الصلصة ال$اء على قعر الصينية البايركس.
2- يوضع نصف مقدار المعكرونة ويسوى جيداً ثم نضيف اللحمة المفرومة ونسويها جيداً.
3- نضيف بقية المعكرونة ونضع بقية الصلصة ال$اء على الوجه ونسويها جيداً.
4- نضع ملعقة سمن على وجه الصينية ثم ندخلها الفرن لمدة ثلاثة أرباع الساعة.


وبالهنا والشفا كدا ليا أكلتين عندكوا مجانا وعلي حساب المطعم :
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالإثنين فبراير 09, 2009 11:16 pm

مكرونه بالباشميل Iv67fd4x_221
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
maisa
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
maisa


انثى الابراج : الحمل الثعبان
عدد المساهمات : 1084
تاريخ الميلاد : 14/04/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالإثنين فبراير 09, 2009 11:20 pm

تسلم الايادى
والله انا كنت هعمل موضوع
عن طريقة المكرونة بالباشميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالإثنين فبراير 09, 2009 11:26 pm

هههههههههههههه
اللى سبق اكل النبا

شوفتى ربنا سبحان الله

على فكرة انا وضعت الموضوع دة علشان بحب المكرونة بالباشميل

وشكرا على مرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دينا صالح
مشرفة المنتدى الاسلامى
مشرفة المنتدى الاسلامى
دينا صالح


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 615
تاريخ الميلاد : 01/05/1989
تاريخ التسجيل : 29/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 12:20 pm

جميل الموضوع
بس بلاش اى حد يحب اكله يجبهلنا فى المنتدى
لان المنتدى حيبقى كتاب ابلة نظيرة.......
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 1:20 pm

هههههههههههه
ماشى يا دينا

مش دي اكله مصريه يعنى نشجع المحلى احسن من المستورد اللى بيوجع البطن
ههههههههههههههههههههههههههه

يا ريت تكونوا بتعرفوا تتطبخوا ولا نيجى نعلمكم
ههههههههههههههههههههههههههههه

شكرا يا دينا على مرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اللؤلؤة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
اللؤلؤة


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 835
تاريخ الميلاد : 19/05/1989
تاريخ التسجيل : 30/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 2:30 pm

لا بنعرف يا تنين متقلقش
ايه رايك نعلمك احنا الطبيخ
وعلى العموم انا الحمد لله بعرف اطبخ كويس جدا الحمد لله
وبعمل مكرونة بالبشانيل تحفة والله
بشهادة الذواقين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 3:53 pm

اوكى اتفقنا يا لؤلؤة
وبردة ممكن نستفيد حاجة جديد منك

بس اوعوا تكونوا زاى لينا اللى فى مسرحية المتزوجون
ههههههههههههههههههههههه

طبعا الصنية بجانب الكباب والكفتة يا لؤلؤة

هههههههههههههههههههه
طبعا انتى فهمانى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اللؤلؤة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
اللؤلؤة


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 835
تاريخ الميلاد : 19/05/1989
تاريخ التسجيل : 30/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 10:07 pm

اه انا فهماك
وانا عند وعدى
واتفقت انا وماما على كدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دينا صالح
مشرفة المنتدى الاسلامى
مشرفة المنتدى الاسلامى
دينا صالح


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 615
تاريخ الميلاد : 01/05/1989
تاريخ التسجيل : 29/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالثلاثاء فبراير 10, 2009 10:38 pm

اعملوا حسابى فى العزومة دى علشان انا كمان بحب المكرونة جدا
وانتى عارفة يا لؤلؤة اكل المدينة وجمالة يعنى اكيد الاكل معاكم حيكون احسن ؟
وبعدين انا بعرف اطبخ يا تنين ولا انت عايز باب النجار مخلع
وكنت عازمة اصحابى قريب وانا الى كنت عاملة كل الاكل والله وكان من ضمن الاكل مكرونة بالبشاميل وكباب بس ماكنش فيه كفته
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالأربعاء فبراير 11, 2009 2:00 pm

هههههههههههههههههههههههههه

انتوا داخلين على طمع بقى
ههههههههههههههههههههههههههه

ياريت تكون كدة بجد اصل بعض البنات اللى معنا فى الكلية ا$ يا ورد

واهو بردة نستفييد من خبرتكم

بس ما حديش يعمل حسابة فى العزومة دى يا جماعة
ههههههههههههههههه
العزومة دى لية لواحدى اصل انا ..............
هههههههههههههههههه
اصل انا زاى الفريك ما بحبش شريك
واوعو تقولوا اللى ياكل لواحدة.............
طبعا انتوا فهمين
هههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اللؤلؤة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
اللؤلؤة


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 835
تاريخ الميلاد : 19/05/1989
تاريخ التسجيل : 30/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالأربعاء فبراير 11, 2009 4:28 pm

المرة دى للتنين بس
وبعدين انتى المرة اللى جاية يا دينا
واحنا على طول فى المدينة سوى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالأربعاء فبراير 11, 2009 8:07 pm

هههههههههههههه

سمعتى يا دينا هى قالت اية

بس لو انتى عايزة حتة انا مش بخيل

طب اية رئيك يا لؤلؤة لو نعزم المنتدى اصل هما غلابة زاينا

وتبقى مرة واحد ة علشان ماحديش يبصلنا فى اللقمة
ههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دينا صالح
مشرفة المنتدى الاسلامى
مشرفة المنتدى الاسلامى
دينا صالح


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 615
تاريخ الميلاد : 01/05/1989
تاريخ التسجيل : 29/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالخميس فبراير 12, 2009 2:00 pm

بعد ايه بقه بعد خراب مالطة لا شكرا مش عايزة
وانا موافقة يا لؤلؤة على المرة الجاية
بس بلاش تقولى قدام حد من المدينة اصل نبص نلاقى المدينة كلها مجمعة
ومنلاقيش حاجة نأكلها
هههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اللؤلؤة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
مشرفة منتدى التغذية وعلوم الاطعمة
اللؤلؤة


انثى الابراج : الثور الثعبان
عدد المساهمات : 835
تاريخ الميلاد : 19/05/1989
تاريخ التسجيل : 30/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالخميس فبراير 12, 2009 3:00 pm

ان شاء الله يا دينا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التنين
عضو ماسى
عضو ماسى
التنين


ذكر الابراج : السرطان الثعبان
عدد المساهمات : 3219
تاريخ الميلاد : 25/06/1989
تاريخ التسجيل : 24/01/2009
العمر : 35

مكرونه بالباشميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونه بالباشميل   مكرونه بالباشميل Emptyالخميس فبراير 12, 2009 4:01 pm

هههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونه بالباشميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات كلية الاقتصاد المنزلي :: قسم التغذية وعلوم الاطعمة :: قسم التغذية وعلوم الاطعمة :: قسم المطبخ-
انتقل الى: